Informatie over Georgië

Geschiedenis van Georgië

In de 4e eeuw v.Ch. is Gerorgië als het indrukwekkende Koninkrijk Iberia omschreven door de Griekse historicus en geograaf Strabon. Gelegen in het centrum van de Transcaucasus, is Georgië een indrukwekkend land. Het kent een majestueuze natuur, oude cultuur en een gastvrije en zelfbewuste bevolking. Georgië is één van de oudste beschavingen in de Caucasus. Hier begon de mens al in de 9e – 7e eeuw voor Chr. metaal te smelten en verwerken. Een van de bloeitijden beleefde het land als onderdeel van de Hellenistische cultuur met oude steden – centra van cultuur en handel als Mtskheta, Uplistsikhe en Gori. In 337 werd het Christendom staatsgodsdienst van Georgië. Georgië heeft een eigen taal en alfabet: het Georgisch.  De geschiedenis van Georgië was altijd turbulent. Het land heeft invasies aangetrokken en moest het zich verdedigen tegen Grieken, Romeinen, Byzantium, Arabieren, Djengis Khan en Tammerlan, legers van Perzië en Turkije. Sinds de 18e eeuw werd Georgië een deel van het Russische rijk en later van de SovjetunieVanaf april 1991 is het land zelfstandig en begonnen met de opbouw van het onafhankelijke leven in het kader van oude en rijke tradities. De hoofdstad Tbilisi is een charmante stad met een uniek mengelmoes van Europese en Aziatische invloeden, met Georgische Orthodoxe kerken, moskeeën, Armeense kerken, synagogen, Russisch Orthodoxe kerken en katholieke kathedralen.
Door een zeer uitlopend klimaat ziet men in Georgië palmen en eucalyptusbomen, met jungles in de zuidelijke regio Colchi en met sneeuw bedekte bergtoppen in het noorden, de steppen van Yori Plateau en wijnplantages van Kakhetia, thee en citrusbomen in Adjaria en het alpenlandschap in Svaneti.

Goedkoop reizen

Als je naar Georgië wilt vliegen dan is de goedkopere reis mogelijk via Istanbul met Pegasus Airlines. Kosten hiervan zijn ongeveer € 280 per retourticket.
Rechtstreeks vliegen naar Georgië kan ook met Georgian Airways.

Goedkoop telefoneren

Goedkoop telefoneren naar Georgië ziet u op www.televergelijk.nl.

Diverse links

Interessante internetsite: https://georgie.pagina.nl weet je nog een handige tip voor ons mail dan aub, zodat ook andere mensen hiervan gebruik kunnen maken.

Reacties zijn gesloten.