Nieuwsbrief – Editie 16, nov 2009

Oma’s voor oma’s

Mevrouw Eijgenraam (94) heeft voor het derde achtereenvolgende jaar geld voor haar verjaardag gevraagd. Dat ging ook deze keer weer helemaal naar een oma in Georgië: Nino Berozashvili. Zoals je hieronder kunt lezen geeft onze Nederlandse oma zelf aan hoe het geld besteed moet worden. We hebben haar zoon dit keer gevraagd een foto van zijn moeder mee te sturen. Deze met hele familie beelden we hierbij af, net als de brief van mevrouw Eijgenraam’s zoon.

essay-smart.com

Geachte heer Krooswijk,
Hierbij zend ik u twee foto’s en een briefje van mijn moeder aan oma Nino. Binnenkort zal een bedrag van € 500,– worden overgemaakt op het nummer van uw stichting. Mijn moeder vindt het plezierig als van dat side effects of viagra use bedrag € 350,– wordt besteed aan warme maaltijden voor oma Nino en € 150,– voor bad, wasserette, buy psychology essays online verwarming, enz.

We gaan er – net als vorige keren – van uit, dat genoemde uitgaven zorgvuldig worden begeleid door medewerkers van uw Stichting. Uiteraard wordt het zeer op prijs gesteld als wij na enige tijd nog eens worden geïnformeerd over het wel en wee van betrokkene.

Familie Eijgenraam

Afbeelding: Familie Eijgenraam

Gouden echtpaar geeft weesjongens hoop

‘Zaterdag 24 oktober 2009 waren mijn ouders 50 jaar getrouwd. Reden voor een feestje! Wij hebben het gevierd in een restaurant. Omdat mijn ouders ervan overtuigd zijn dat zij alles hebben wat zij zich kunnen wensen (lees: een goede gezondheid, elkaar en 2 kleinkinderen) hebben zij direct aan onze Stichting gedacht. Op de gouden bruiloft heb ik de aanwezigen verteld dat wij het geld gaan besteden aan de twee jongens die hun ouders verloren tijdens de bombardementen. De zaal was erg onder de indruk (lees: stil) toen ik mijn verhaal deed. In totaal kan ik € 1.000 overmaken op de rekening van SVVG. Met dat bedrag kunnen we de jongens in ieder geval de winter doorhelpen. Ondertussen is de bijzondere vriend van de Stichting, Jos Ruis, druk bezig om structurele hulp voor deze twee jongens te vinden. Ik hoop dat dit snel gaat lukken… Bedankt iedereen voor alles!

Ben Krooswijk

Thuiszorg voor Lana?

Ik vertel je dit keer over een voorval dat enorme indruk op mij heeft gemaakt. Zoals jullie weten, is mijn moeder verantwoordelijk voor het Oma-project in Georgië. Zij gaat elke keer zelf het geld naar onze oma’s brengen. Ik wist natuurlijk dat zij veel voor onze Stichting deed, maar ik wist niet precies wat het inhield. Op een keer vroeg mijn moeder me om haar te helpen en een van onze oma’s, die vlak bij mij woont, geld te overhandigen. Ik heb meteen ja gezegd, maar ik wist niet hoe zwaar en emotioneel dit zou kunnen zijn.
Ik ging naar oma Lana die blind is. Dat was ook de enige informatie die ik had toen ik aanbelde. Zodra Lana hoorde dat ik een zoon van Naili was, werd ze erg blij en ik mocht meteen binnen. Ze begon direct met mij te praten, alsof we elkaar al lang kenden. Het gesprek http://www.cialisgeneriquefr24.com/cialis-occasion/ ging er vooral over dat onze hulp de enige hulp voor haar was en dat zij zonder onze ondersteuning in flinke moeilijkheid terecht zou komen. Ik voelde dat ze behoefte had aan een gesprek en ik heb daarom uitgebreid de tijd genomen en belangstelling voor haar verhalen getoond. En toen hoorde ik het volgende verhaal.

Ooit was ze een mooie vrouw, met prachtige, grote, zwarte ogen. Ze studeerde op de Universiteit voor Cinema en Theater en heeft die met goede resultaten afgesloten. Daarna ging ze trouwen en werd zwanger. Tijdens de zwangerschap ging het mis met haar huwelijk en zij en haar man gingen uit elkaar. Snel daarna kreeg ze een zoontje en was ze gelukkig omdat ze met haar moeder en zoon samen kon leven. Veder hadden zij niemand. Dit geluk heeft echter niet lang geduurd. Lana kreeg een vreselijke autoongeluk, waardoor zij helemaal blind werd. Haar ogen werden voor altijd beschadigd door het glas van de autoruit.
Haar zoon groeide op tot een bijzondere jongeman, die voor zijn moeder en grootmoeder zorgde en alles deed om ze gelukkig te maken. Maar ook dit duurde niet lang. Op 27-jarige leeftijd is hij aan een voedselvergiftiging overleden. De wereld van de twee vrouwen stortte helemaal in elkaar. Alsof dit nog niet genoeg was, stierf binnen een paar maanden de moeder van Lana, en dus de grootmoeder van de jongen, door een gebroken hart. Lana is helemaal alleen achtergebleven.
Dit levensverhaal heeft een enorme indruk op mij gemaakt. En nog steeds loop ik rond met de vraag wat we méér voor deze oude dame kunnen doen. Alleen af en toe een gesprek, een beetje huishoudelijke hulp en boodschappen doen is al veel voor haar. Ik heb een humanitaire organisatie gesproken die een project heeft om thuiszorg aan hulpbehoevenden te bieden. Maar helaas loopt dit project maar tot april volgend jaar en moeten we daarna weer iets anders verzinnen.

Beste vrienden, als jullie deze oma specifieke hulp kunnen bieden of iemand kunnen vinden die haar extra financiële hulp kan geven, zijn we op de juiste weg. Een (gebruikt) blindenstokje is bijvoorbeeld ook al wat. Ik reken op jullie als het kan.

George Chuzischvili

Blackberries voor vrouwenproject

Voor het Vrouwenproject kregen we van de communicatieafdeling van Rabobank Nederland in Utrecht ongeveer veertig tweedehands gsm’s en zelfs Blackberries, vaak met alle toebehoren erbij. Met deze telefoons kunnen de vrouwen hun pas begonnen bedrijfjes verder uitbouwen en hun netwerk onderhouden.
De Rabobank noemt zich sinds kort de bank met ideeën en wat ons betreft is dit wel een heel bijzonder en goed idee. Bedankt!

Bedankt

Het bestuur van SVVG wil in deze nieuwsbrief nogmaals haar uitzonderlijke dank uitspreken naar alle Vrienden van de Stichting en sponsoren die het mogelijk maken dat er zoveel mooie projecten in Georgië kunnen worden ondernomen. Dank ook speciaal namens kansarme kinderen en de vele oma’s die door het project Adopt a Granny een enigszins menswaardig bestaan leiden.

Tevens willen wij graag van de gelegenheid gebruik maken de heren Bert Grijze en Alfred Busink van Flynth adviseurs en accountants te danken voor de ondersteuning die zij al jaren belangeloos verlenen bij het opstellen van de jaarrekeningen van SVVG. Het bestuur wil ook mevrouw Grossouw bedanken voor haar inzet als vrijwilliger op het gebied van de administratieve ondersteuning aan de stichting.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.